Fouten maken kan gebeuren, opnieuw beginnen kan altijd!<p>
</p>We zijn trots op...onze leerkrachten!Wij zijn een Kanjerschool!
Fouten maken kan gebeuren, opnieuw beginnen kan altijd!

We zijn trots op...onze leerkrachten!

Wij zijn een Kanjerschool!

"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan"

U bent hier:  Home  >  Waarom kiezen ouders voor Het Mozaïek Waalse…
Terug naar de vorige pagina

Waarom kiezen ouders voor Het Mozaïek Waalseweg?

mei 2018
"We zijn blij dat we gekozen hebben voor deze school. De wat kleinere groep leerlingen, lichte en ruime klas is een hele fijne leeromgeving. De docent kan haar lesstof goed aanpassen aan de leerstijl en behoeftes van onze zoon. Zo is het krijgen van structuur extra belangrijk voor hem. De docenten spelen hier goed op in. Dat geeft onze zoon rust en gevoel van veiligheid waardoor hij steeds meer zelfvertrouwen krijgt en zich optimaal kan ontplooien. Een ander pluspunt vind ik de verschillende leeftijden in de klas. Het zien van de bezigheden van de andere kinderen daagt hem uit en geeft onderling in de groep ook saamhorigheid. Oudere kinderen nemen de jongeren bij de hand en de jongeren voelen zich trots dat zij zo ‘gezien’ worden en krijgen zo ook een goed voorbeeld.
De school heeft hele betrokken en professionele leerkrachten. Zij zijn ambitieus in het aanbieden van passend lesmateriaal en kijken niet enkel naar prestaties. Belangrijk is dat het kind goed in zijn/haar  vel zit en met de ouder wordt afgestemd wat hieraan kan bijdragen.
Op school wordt ook veel aan activiteiten gedaan. Altijd origineel en aansluitend met wat in de maatschappij speelt. Ik vind het een privilege dat onze zoon hier op school zit. Het zal hem een goede basis geven waar hij in de toekomst op kan bouwen!"
Lillian 

maart 2018
"De keuze voor het Mozaïek is voor ons al even terug, namelijk toen ons oudste kind, dochter nu 13 jaar en 2e klas gymnasium, naar de basisschool moest. We hebben om ons heen gekeken en na rijp raad besloten dat ze het beste af was in ons eigen dorp. Hier woon je nu eenmaal en wil een kind geen vreemde zijn in zijn eigen omgeving, moet het zijn eigen sociale omgeving in de buurt hebben.

De aansluiting met kinderen van de eigen leeftijd, dat vonden we vooraf erg spannend op zo'n kleine school. Krijgt ons kind voldoende sociale vaardigheden in zo'n beschermde omgeving? Heeft het voldoende speelkameraadjes en vriendinnetjes? Inmiddels zit ze in Utrecht op school en weten we dat we zeker de juiste keuze hebben gemaakt. Ze heeft altijd voldoende uitdaging gehad op de basisschool, ze heeft zelfstandig leren werken en ze staat sociaal sterk in haar schoenen. Ook over het onderwijs van onze twee andere kinderen zijn we zeer tevreden: korte lijnen met het onderwijzend personeel en zeer persoonlijk onderwijs!"
Ingret van der Eijck


februari 2018
"Wij vinden het Mozaïek in Tull en ’t Waal een prettige school voor onze kinderen. De jongste van onze 3 kinderen zit nu in groep 8. De twee oudsten zitten inmiddels resp. in de vierde klas van Tweetalig HAVO op het Anna van Rijn College en in de derde klas op het Cals College met als richting VWO Technasium.

Toen wij hier 14 jaar geleden kwamen wonen, waren we blij dat in het dorp een basisschool bleek te zijn. De kennismaking met de school ervaarden wij als warm en veelbelovend. Dat de kinderen zich prettig zouden voelen en gemotiveerd werden, vonden wij erg belangrijk. Daarnaast moest ook de kwaliteit van het onderwijs goed zijn.

Al deze kenmerken hebben wij gevonden in het Mozaïek Waalseweg in Tull en ’t Waal. De kinderen zijn opgegroeid in een veilige en vertrouwde omgeving waar tijd is voor persoonlijke aandacht. Op school werden en worden interessante, sportieve en leerzame activiteiten georganiseerd zoals de jaarlijkse creamiddagen met de andere Fluentaschool in Houten, sportevenementen zoals het voetbaltoernooi en de wandelvierdaagse, educatieve excursies in de natuur en het onvergetelijke schoolkamp dat elk jaar in juni plaatsvindt. Ook de opening van de fietsbrug bij de Beatrixsluis door leerlingen van het Mozaïek is een prettige herinnering.

De school doet er ook veel aan om de ouders bij de school te betrekken door regelmatig activiteiten te organiseren zoals inloopochtenden, ouderavonden en kerstfeest. Daarnaast wordt regelmatig de hulp ingeroepen van ouders. Hierdoor voelen wij ons als ouders nauw betrokken bij het opgroeien van de kinderen gedurende hun periode op de basisschool.

De overgang naar het voortgezet onderwijs voor mijn twee oudsten verliep zonder problemen. Dat verwacht ik ook voor mijn jongste. De begeleiding naar de volgende school is prima."
Francien Froon

juni 2017
Na onze verhuizing in de zomer van 2016 moesten we op zoek naar een basisschool voor onze jongste 2 kinderen. Na een eerste kennismaking hadden we meteen een positief gevoel over Het Mozaïek in Tull en 't Waal. Ook de kinderen waren na een dagje "proefdraaien" erg enthousiast.

De school is een gecertificeerde Kanjerschool: respect voor elkaar en een goede sfeer is hier de uitwerking van. Omdat de school klein is gaan de kinderen allemaal met elkaar om. Dit resulteert in een gezellige groep kids die elkaar waar nodig helpen.

Wij zijn erg tevreden en onze kinderen gaan met veel plezier naar school!
Natascha Verbree


april 2017
Waarom de keuze voor ‘Het Mozaïek’?

Die keuze was niet moeilijk; de klassen worden steeds voller en persoonlijke aandacht schiet er vaak bij in. Dat was te merken aan Koen (gr 5); hij deed goed mee op z’n oude school, maar omdat er zoveel andere leerlingen zorg nodig hadden, verdween hij in de massa.
Nu bloeit hij sinds dag 1 weer op en heeft helemaal zijn plekje gevonden.
Ook een voordeel is dat jong en oud samen leren en spelen. Hun niveau kan makkelijk aangepast worden naar minder of meer uitdagende stof. Op het schoolplein en uit school spreken Koen en Emma af met kinderen uit allerlei klassen en leeftijden. Toen Emma (gr 3) jarig was, werd ze toegezongen door de hele school op het schoolplein. 

Het is een grote Mozaïek familie en dat is toch te gek om daar deel van uit te maken!!

Wilma Termaat
Moeder van Koen en Emma 

Contact

PCB Het Mozaïek Tull en ’t Waal
Ashwin Hartman (dir.)
Ayla Troost (adj. dir.)

Waalseweg 58
3999 NT Tull en 't Waal
Tel: 030 60 61 472
E-mail: infomozaiek@fluenta.nl

Agenda

Er zijn op dit moment geen agendapunten.

Koersplan Stichting Fluenta

Bekijk hier het Fluenta Filmpje.

Partners